Kennis en advies

Op deze pagina vind je onze nieuwsberichten. Van checklists tot tips en van ervaringsverhalen tot interviews. Kortom: alles wat jij moet weten over gescheiden ouderschap.

Adviespunt SKO

Mediation meer toegankelijk: subsidie beschikbaar vanaf 1 maart 2023

De Raad voor Rechtsbijstand biedt deze subsidie aan per 1 maart 2023. De mediator vraagt de subsidie aan bij het mediationbureau van de rechtbank of bij het gerechtshof.

Lees meer
Adviespunt SKO

Automatisch gezag voor ongehuwde partner na erkenning

Erkent een ongehuwde ouder vanaf 1 januari 2023 een kind, dan ontvangt hij of zij automatisch gezag samen met de moeder.

Lees meer
Adviespunt SKO

Maak kennis met Mehrdad

De komende tijd gaan we de gezichten achter het Adviespunt Scheiden, Kind en Ouderschap aan je voorstellen. Maak nu kennis met mediator Mehrdad!

Lees meer
Adviespunt SKO

Feestdagen verdelen

Als gescheiden ouders kunnen de feestdagen voor een grote logistieke uitdaging zorgen. Hoe kun je deze dagen zo goed mogelijk verdelen?

Lees meer
Adviespunt SKO

Als je vader een nieuwe vriendin krijgt

Als je ouders gescheiden zijn, kan het zijn dat je vader een nieuwe vriendin krijgt. Misschien vind je het fijn om hem gelukkig te zien.

Lees meer
Adviespunt SKO

Zo herken je als professional een complexe scheiding

Als professional wil je ouders bewust maken van de invloed die de scheiding kan hebben op het kind. Dat is niet gemakkelijk.

Lees meer
Adviespunt SKO

Een kind van gescheiden ouders: welke rechten heb je?

Ondanks dat een kind van de wet niet mag kiezen tussen beide ouders, mag je als kind wel je stem laten horen.

Lees meer
Adviespunt SKO

Deze 7 kinderboeken helpen jouw kind een scheiding beter te begrijpen

Het kan als ouder moeilijk zijn om te praten over scheiden. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, kun je een boek aan je kind geven of er samen uit lezen.

Lees meer
Adviespunt SKO

De 10 stappen die je moet nemen als je uit elkaar gaat

Als je kinderen hebt en wilt scheiden van je partner moet je een hoop regelen: van mediators en dure advocaten tot een ouderschapsplan en partneralimentatie.

Lees meer