Training ScheidingsATLAS

Wegwijs bij scheiding

Deze training helpt ouders tijdens de scheiding om dit zo prettig mogelijk te laten verlopen. Voor de kinderen én voor henzelf.

artwork

Over de training

Het Adviespunt Scheiden, Kind en Ouderschap en het Sociaal Wijkteam Dordrecht bieden in samenwerking met de gemeente Dordrecht de training ScheidingsATLAS aan. Voor inwoners van de gemeente Dordrecht is deze training kosteloos. Tijdens de training krijg je uitleg over wat scheiden voor jou en jouw kind kan betekenen. Je bent welkom om deel te nemen als je denkt aan scheiden, middenin het scheidingsproces zit of na de scheiding nog met vragen rondloopt.

De training zal tweemaal 3 uur duren en wordt in de avond of in de ochtend gegeven. Het aantal deelnemende ouders ligt tussen de 6 en 12 mensen.

Wanneer?
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een geschikte datum.
Waar?
Binnen Kalkhaven 37 in Dordrecht

Opgeven kan via onderstaand formulier. Als je deze invult, bellen wij je zo snel mogelijk terug om te bespreken in welke groep je kunt deelnemen. Gezamenlijk deelnemen met de ex-partner is niet mogelijk. Om te voorkomen dat jullie in dezelfde groep geplaatst worden, vragen we ook om zijn/haar gegevens.

Online aanmelden

Tijdens de training

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als je samen kinderen hebt. Hoe zorg je ervoor dat jullie de scheiding goed doorkomen en hoe blijf je samen met je ex-partner betrokken ouders, zonder daarbij zelf vast te lopen? De training ScheidingsATLAS helpt daarbij. Het is een praktische training die informatie en tips geeft over:

 • Gesprekstechnieken voor het overleg met de ex-partner
 • Opvoeden na de scheiding
 • Het communiceren met de kinderen
 • De mogelijkheden voor verdere ondersteuning

Tijdens de eerste bijeenkomst van de training ontvang je het boek ScheidingsATLAS van het TNO, om tijdens de training te gebruiken en bedoeld als naslagwerk. Verder zul je leren van de vele, herkenbare anekdotes. Het trainingsprogramma ScheidingsATLAS is ontwikkeld in het kader van een TNO-project voor gescheiden ouders.

Neem contact met ons op voor meer informatie

  Deelnemer

  Burgelijke staat

  Kind(eren)

  Hoe bent u bij deze training terecht gekomen?Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een geschikte datum.