Kom naar ons inloopspreekuur

Wekelijks in de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht

artwork

Kosteloos en anoniem

Tijdens onze inloopspreekuren bieden wij ouders, kinderen én mensen die om het gezin heen staande gelegenheid om onze experts al hun vragen te stellen. Deze inloopspreekuren organiseren we in de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. De professionals van het Adviespunt SKO bieden een luisterend oor, oordelen niet en denken mee met oplossingen binnen de bestaande mogelijkheden, waarbij het belang van de kinderen altijd centraal staat. Mocht je overwegen uit elkaar te gaan, middenin het proces zitten of al uit elkaar zijn en tegen bepaalde vragen of uitdagingen lopen, kom dan gerust eens langs. Het inloopspreekuur is kosteloos en anoniem (je wordt nergens geregistreerd) en een afspraak maken is niet nodig.

Locaties

Je bent van harte welkom op het spreekuur in jouw eigen gemeente. Benieuwd wanneer en waar je ons kunt vinden?

Aanwezige experts

Tijdens het inloopspreekuur zijn er altijd meerdere experts van het Adviespunt Scheiden, Kind en Ouderschap aanwezig. Je kunt hierbij denken aan een pedagoog, een mediator, een jeugdprofessional en een gedragsspecialist. Ook schuift er eens per maand een advocaat aan. Je kunt al jouw zorgen met hen delen en al je vragen aan hen stellen.

Lees meer over het Adviespunt SKO en de experts

‘Mensen hoeven niet binnen een kwartier weer naar buiten’

Mehrdad werkt als mediator voor het Adviespunt SKO. Hij vertelt: “Een verhaal dat me is bijgebleven is van een mevrouw die erg boos was dat haar partner de relatie had beëindigd vanwege een nieuwe liefde. Haar boosheid en teleurstelling waren begrijpelijk, maar op grond hiervan wilde ze proberen de vader via een rechtszaak het ouderlijk gezag af te nemen. We hebben tijd genomen om zowel de juridische als emotionele kant met haar te bespreken en het effect ervan op de kinderen. Het werd voor haar duidelijk dat haar emoties geen reden mochten zijn de kinderen hun vader te ontnemen. We hebben stilgestaan bij andere manieren om met haar emoties om te gaan en deze te verwerken. Ze ging een stuk rustiger de deur weer uit.”

Lees hier het hele verhaal van Mehrdad

Heb je een vraag of zoek je iemand
die met je meedenkt?

Of je nu zelf uit elkaar gaat, je ouders gaan scheiden of je je zorgen maakt om iemand in jouw omgeving: onze professionals staan voor je klaar. Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

We zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 633 0250. Bel je buiten kantooruren? Dan kun je je naam en telefoonnummer achterlaten en bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

    AkkoordPrivacybeleid