Een relaxte vaderdag als gescheiden ouder

Komend weekend is het vaderdag. Grote kans dat je kinderen hier al weken mee bezig zijn. Een knutselwerkje op school, een kleinigheidje uit de winkel of een mooi gedichtje dat ze graag willen voordragen. Voor kinderen is Vaderdag misschien nog wel leuker dan voor de vader zelf. Maar Vaderdag kan ook een bepaalde vorm van spanning met zich meebrengen. Bijvoorbeeld als je (recent) gescheiden bent.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen, zowel als vader als als moeder, om deze dag toch voor iedereen te laten slagen. Wij zetten ze op een rij.

artwork

Goed plannen

Begin op tijd met plannen. Praat met je de andere ouder over wat jullie gaan doen op Vaderdag en steun elkaar hierin. Maak duidelijke afspraken zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Dit voorkomt stress en verwarring. Het is belangrijk dat de kinderen tijd hebben om met hun vader door te brengen. Overleg ook wat de kinderen willen doen. Misschien hebben ze leuke ideeën voor een cadeau of een activiteit.

Betrek de kinderen

Laat de kinderen helpen met de voorbereidingen. Ze kunnen een kaart maken of een klein cadeautje knutselen. Vraag wat zij leuk vinden om te doen met hun vader. Dit maakt de dag speciaal voor hen en hun vader. Kinderen voelen zich beter als ze betrokken worden en hun ideeën kunnen delen. Samen iets plannen kan ook een leuke ervaring zijn.

Samen genieten

Vaderdag gaat om quality time samen. Het hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Een wandeling in het park, samen een spel spelen of een film kijken kan al genoeg zijn. Het belangrijkste is dat jullie samen zijn en plezier hebben. Maak het niet te druk of vol met activiteiten. Houd het simpel, zodat iedereen kan ontspannen en genieten.

Positieve houding

Blijf positief, ook als het soms moeilijk is. Laat je kinderen zien dat je blij bent dat ze tijd doorbrengen met hun vader. Dit helpt hen zich veilig en gelukkig te voelen. Positiviteit kan veel verschil maken en zorgt ervoor dat iedereen een fijne dag heeft.

Met deze tips kan Vaderdag een rustige en leuke dag zijn, ook als je gescheiden bent. Door goed te plannen, de kinderen te betrekken, samen te genieten en een positieve houding te hebben, maak je van Vaderdag een mooie herinnering voor je kinderen en hun vader.

Heb je een vraag of zoek je iemand
die met je meedenkt?

Of je nu zelf uit elkaar gaat, je ouders gaan scheiden of je je zorgen maakt om iemand in jouw omgeving: onze professionals staan voor je klaar. Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

We zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 633 0250. Bel je buiten kantooruren? Dan kun je je naam en telefoonnummer achterlaten en bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

    AkkoordPrivacybeleid