Wat doet het Adviespunt Scheiden, Kind en Ouderschap voor jou?

De plek voor ouders, kinderen en professionals uit de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht die te maken hebben met een scheiding. Stel anoniem en kosteloos je vragen en win advies in bij onze professionals.

artwork

Jaarlijks zijn ongeveer 84.000 minderjarige kinderen betrokken bij een scheiding. Of het nu gaat om het einde van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, samenleving of relatie: het effect is groot. Er komt veel af op ouders en kinderen, niet alleen praktisch maar ook emotioneel. De afgelopen jaren zien we een toename in het aantal complexe scheidingen, waarbij ouders in een heftig conflict zijn beland en geen gezamenlijke oplossing meer kunnen vinden. Dit soort scheidingen zijn belastend voor de kinderen en kunnen hun ontwikkeling bedreigen.

Voorkom een complexe scheiding

Door zo vroeg mogelijk te informeren en adviseren over de gevolgen van een scheiding, proberen we te voorkomen dat een scheiding complex wordt. Hierdoor kunnen de negatieve effecten van een scheiding op kinderen bewezen worden verminderd. Wij geven ouders informatie over wat er op hen af komt bij een scheiding met kinderen. Waar moeten zij rekening mee houden? Wat moeten zij regelen? Bovendien kunnen we ouders (en mensen rondom het gezin) uitleggen wat er emotioneel gezien met hen én de kinderen gebeurt. Daardoor ontstaat er onderling meer begrip en erkenning, wat het proces logischerwijs ten goede komt.

Om dit allemaal in goede banen te leiden, hebben wij een vakkundig team van professionals klaarstaan. In dit team zit onder andere een maatschappelijk werker, een familiemediator, een pedagoog en een juridisch adviseur. Hulp inschakelen van het Adviespunt SKO is kosteloos.

Samenwerkingspartners

Het Adviespunt SKO werkt in opdracht van de gemeente. De sociale wijkteams zijn onze partners en verder werken we samen met het bureau sociaal raadslieden, advocaten en experts van externe partijen zoals Villa Pinedo. Het is belangrijk om te weten dat geen van deze partijen direct betrokken is bij wat we als Adviespunt SKO doen of bespreken met de mensen die bij ons aankloppen. Alles wat met het Adviespunt gedeeld wordt, wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld. Er wordt niets geregistreerd en geen informatie doorgespeeld aan derden. Mochten de experts het nodig vinden om ergens melding van te maken, bijvoorbeeld wanneer een situatie dusdanig geëscaleerd is dat de veiligheid van personen in gevaar komt, dan wordt dat uiteraard eerst met de persoon in kwestie besproken om zo een passende oplossing te vinden.

Maak kennis met het team
van het Adviespunt SKO

Onze experts hebben de afgelopen jaren al heel wat spreekuren gehouden, mensen geholpen, trainingen gegeven en vragen beantwoord. Het team van het Adviespunt SKO bestaat uit zes mensen met ieder een eigen expertise:

artwork
  • Eline Vree
    Teamleider
  • Riëtte Bloem
    Gedragswetenschapper en familiemediator
  • Mehrdad Midavoodi
    Maatschappelijk werker en mediator
  • Erika de Jong
    Schoolmaatschappelijk werker
  • Mathijs Deijkers
    Maatschappelijk werker
  • Adindah Pibiri
    Teamondersteuner

Daarnaast zijn er zes ondersteuners die meedraaiden tijdens de spreekuren

  • Hatice Ordek
    Juridisch Adviseur
  • Zakia Alla
    Juridisch Adviseur
  • Tugba Aydin
    Maatschappelijk werker
  • Leontine Snippe
    Jeugdprofessional
  • Saskia Euser
    Jeugdproffesional
  • Mathilde van Aardenne
    Maatschappelijk werker

Heb je een vraag of zoek je iemand die met je meedenkt?

Of je nu zelf uit elkaar gaat, je ouders gaan scheiden of je je zorgen maakt om iemand in jouw omgeving: onze professionals staan voor je klaar. Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

We zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 633 0250. Bel je buiten kantooruren? Dan kun je je naam en telefoonnummer achterlaten en bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

    AkkoordPrivacybeleid