De online training voor alle gescheiden ouders.

Leer kijken door de ogen van je kind(eren) zodat je de impact van de scheiding kunt beperken.

artwork

De online training

Deze online training van Villa Pinedo helpt je om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces. De training is kosteloos voor ouders uit Dordrecht. Je kunt zich aanmelden via info@adviespuntsko.nl of via onderstaand formulier. Een expert van het adviespunt neemt daarna contact op over het volgen van de training.

De online training bestaat uit 6 modules:

 1. Het gesprek
 2. Veranderingen
 3. Communicatie
 4. Loyaliteit
 5. Nieuwe partners
 6. Rechten

Bij iedere module krijg je een video met tips en adviezen van Masha Pinedo (kindertherapeut en oprichter van Villa Pinedo), een video met ervaringen van 14 kinderen van gescheiden ouders, een werkboek en nog veel meer. Per module is de tijdsbesteding 1 tot 2 uur en je kunt de training op je eigen gekozen tijden volgen.

Ik wil me aanmelden

Wat ga je leren?

In de zes verschillende modules komen veel onderwerpen aan bod. Na het volgen van alle modules van de training heb je een aantal zaken geleerd:

 • Wat er écht in jouw kind omgaat zodat jouw kind zich gezien en gehoord voelt
 • Hoe je bijdraagt aan het welzijn en geluk van het kind door te handelen vanuit jouw rol als ouder en niet vanuit de rol als ex-partner
 • Hoe je jouw kind de vrijheid geeft om openlijk van jullie allebei te houden, waardoor jullie kind zo min mogelijk negatieve gevolgen ervaart van de scheiding.

Bij het volgen van deze training krijg je ook nog individuele ondersteuning in de vorm van twee contactmomenten met het Adviespunt SKO. Het eerste contactmoment vindt plaats na de derde module en het tweede contactmoment aan het einde van de training. Tijdens deze gesprekken wordt teruggekeken wat de training je heeft opgeleverd. Ook is er tijd om eventuele vragen te beantwoorden. Het gesprek vindt plaats met een expert van het Adviespunt SKO.

Direct aanmelden

Over Villa Pinedo

Villa Pinedo is een stichting voor en door kinderen van gescheiden ouders (en een klein beetje voor de ouders). Op de website van Villa Pinedo kun je ontzettend veel informatie vinden over het hebben van gescheiden ouders. Zo is er een forum met duizenden berichten, maar heb je ook de mogelijkheid om te chatten met een buddy (iemand die ook gescheiden ouders heeft).

Op hun website zeggen zij er zelf over:

“De Villa Pinedo methode draagt bij aan het voorkomen en verlagen van negatieve impact van de scheiding van ouders op kinderen door het bieden van herkenning, erkenning en hoop door de inzet van ervaringsdeskundigen. En door het empoweren van deze kinderen en jongeren worden hun kansen in onze maatschappij vergroot.” 

Lees meer over Villa Pinedo

Aanmelden

Wil jij je direct aanmelden bij deze waardevolle training? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op! Heb je eerst nog wat aanvullende vragen? Stel ze gerust. Dit kun je doen door te mailen naar info@adviespuntsko.nl.

  Deelnemer

  Burgelijke staat

  Kind(eren)

  Hoe bent u bij deze training terecht gekomen?Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een geschikte datum.

  Heb je een vraag of zoek je iemand
  die met je meedenkt?

  Of je nu zelf uit elkaar gaat, je ouders gaan scheiden of je je zorgen maakt om iemand in jouw omgeving: onze professionals staan voor je klaar. Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug!

  We zijn ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 633 0250. Bel je buiten kantooruren? Dan kun je je naam en telefoonnummer achterlaten en bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

   AkkoordPrivacybeleid